Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Tafel met schroefpoten monteren - 1 x per jaar controleren

Tafel met schroefpoten monteren - 1 x per jaar controleren

Hoe zet ik een teak tafel met schroefpoten in elkaar?

Er zijn verschillende soorten teak tafels op de markt, grotendeels met met schroefpoten. Hoe zet je zo een teak tafel met schroefpoten in elkaar? 

"Tip: Controleer 1 x per jaar of alles nog goed vastzit"

  • Let op de nummering van de poten. Elke hoek en poot van de tafel zijn genummerd en horen bij elkaar. Als u dit niet doet, krijgt u de tafel misschien niet in elkaar of is deze scheef.
  • VAST = VAST! De tafels hebben een uitstekende constructie en worden altijd gecontroleerd. Indien u de tafelpoten té strak aandraait, kan het hout splijten vanwege de grote druk. Daarom VAST = VAST.
  • Draai de tafel altijd met 2 personen om! Maakt niet uit hoe sterk u bent, door de lengte kunt u de controle over de tafel verliezen. Als deze verkeerd op de grond terecht komt zou dat erg zonde zijn. Daarom, altijd met 2 personen.
  • Leg de tafel niet op de grond, maar op bijvoorbeeld een salontafel. Dit heeft als voordeel dat u de tafel veel makkeijker kunt optillen en omdraaien. De salontafel (of iets anders waar u de tafel op neerlegt) is als het ware een soort hefboom waardoor u minder hoeft te tillen.
  • Halverwege de draai eventjes opnieuw vastpakken. Draai de tafel niet in één keer om. De tafel ligt onderste boven in elkaar. Draai deze nu op zijn kant en laat het volle gewicht op de tafel eronder steunen. Let wel op met het ompakken dat je dit niet allebei tegelijk doet! Daarna weer opnieuw goed vastpakken en de tafel staat prima op zijn plaats.
  • Draai de tafel niet om met behulp van de poten! Gebruik nooit de tafelpoten als hefboom om de tafel om te draaien! Altijd met 2 personen optillen en de kracht opvangen! De constructie is hartstikke stevig, maar als een zware massieve teakhouten of eikenhouten tafel alle gewicht op één of twee poten krijgt, kan dit te zwaar worden. (dit komt door het hefboom-effect)
  • De tafel even nakijken. Misschien is er tijdens het transport of omdraaien iets beschadigd, kijk dit even na. (gebruik altijd een deken om de tafel op te leggen, dit voorkomt krassen.)
  • De tafel staat klaar voor gebruik! De tafel is omgedraaid en klaar voor gebruik!

Veel tafels zijn voorzien van schroefpoten. Wij adviseren om deze 1 x per jaar eventjes na te lopen en eventueel aan te draaien. Let wel op, VAST = VAST! . Kijk voor meer informatie ook naar de filmpjes.

"Wij adviseren om deze 1 x per jaar eventjes na te lopen en eventueel aan te draaien."

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.

Catalogus aanvragen