Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Teak tuinmeubelen reinigen

Teak tuinmeubelen reinigen

Hoe verwijdert u groene aanslag van uw teak tuinmeubelen?

Als uw teak tuinmeubelen het hele jaar door buiten staan, kunnen ze een groene of donkere waas krijgen.

Dit is het resultaat van algen- en mosvorming, die ontstaat na een vochtige periode. Gelukkig is het verwijderen hiervan vrij eenvoudig.

"Vul een emmer met warm water en voeg hier wat groene zeep en 6 eetlepels soda aan toe"

Vul een emmer met warm water en voeg hier groene zeep en 6 eetlepels soda aan toe. Maak met een borsel het meubel goed nat met de mix uit de emmer en laat dit zo’n 5-10 minuten intrekken. Veeg het daarna met een schone borstel af en spoel het meubel daarna nog eens af met schoon water. Als het meubel helemaal droog is, kunt u eventueel nog eventjes met fijn papier licht naschuren.

Deze methode - die ook wordt gebruikt voor het reinigen van houten scheepsdekken - laten uw meubelen er weer stralend uitzien! Er zijn ook verschillende middeltjes op de markt om dit resultaat te krijgen. Groot verschil is dat u met deze methode het nodige geld kan besparen en het resulaat wordt hetzelfde.

Teak tuinmeubelen schoonmaken

teak schoonmaken groene zeep teak

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.

Catalogus aanvragen