Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Onderhoud van teakhout

Onderhoud van teakhout

Teakhout is zeer eenvoudig in het onderhoud. U kunt uw meubelen met een vochtige doek afvegen en schoonhouden. Een sopje met groene zeep is het beste voor uw teak meubelen. Teakhout is van nature een vettige houtsoort, dit in combinatie met de groene zeep zorgt voor een natuurlijke beschermlaag en maakt het hout niet donker.

Vetvlekken verwijderen uit teak meubelen

Indien u vetvlekken krijgt op bijvoorbeeld lades of de rugleuning van uw stoelen, zullen deze over het algemeen naar verloop van tijd vanzelf wegtrekken als u deze afveegt met een vochtige doek met zeep. Indien dit niet het geval is kunt u deze plekken met een fijne korrel schuurpapier licht opschuren. Kasten, dressoirs, en bijvoorbeeld tv-meubels zullen bij normaal gebruik geen (vet)vlekken krijgen. Alleen een tafelblad waar elke dag aan gegeten wordt zal misschien wat meer te verduren krijgen. Hiervoor geldt ook dat eventuele vlekken zeer eenvoudig te verwijderen zijn met een vochtige doek met zeep. Mocht dit niet voldoende zijn kunt u met een fijne korrel schuurpapier licht naschuren.

Maak teak schoon met groene zeep!

Groene zeep is een ideaal product voor het schoonmaken van uw meubels. Vul een emmer of teiltje met wat warm water en meng hierin wat groene zeep. Gebruik een sponsje om zo de meeste vlekken gemakkelijk te verwijderen. Het is geen enkel probleem om met kracht het sponsje te gebruiken. Om te zorgen dat u geen kleurverschil krijgt, moet u de tafel na schoonmaken wel even droog maken. Mocht u naar verloop van tijd toch liever uw tafel behandelen met olie? Eventjes licht opschuren en u kunt de olie erop doen.

Waar koopt u groene zeep?

U kunt groene zeep in het schap van de supermarkt vinden bij de allesreinigers. Het is te verkrijgen in potten, maar het meest gangbaar zijn de gele flessen met een groen etiket. Driehoek Groene Zeep is het bekendste merk. Uiteraard kunt u groene zeep ook via internet bestellen bij de daarvoor bestemde online winkels.

Onderhoud teak tafel

Voor meer informatie over het onderhoud van uw teak tafel kunt u hier meer informatie vinden: teak tafel behandelen of niet? 

Teak tuinmeubelen reinigen

Meer informatie over: tuinmeubelen reinigen

En kijk op onze overzichtspagina voor alle onderwerpen gerelateerd tot onderhoud: onderhoudstips

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.