Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Souren Furniture

 

”Since 1980”Het begin

Antiekhandel Souren is al sinds 1980 een begrip in het zuiden van Nederland en in de Euregio. Toine & Riet waren daarvoor ook al actief met het afstruinen van antiekmarkten en de in- en verkoop van antieke meubels en brocante. Langzaam aan veranderde de trends en werden naast antiek ook grenen meubels en eiken meubelen op maat verkocht.

In de loop van de jaren '90 groeide de vraag naar eiken meubelen op maat en meubels gemaakt van oud gerecycled teakhout. Zo is Antiekhandel Souren langzaam veranderd in Souren Meubels. In 2013 is door de familie Souren ervoor gekozen om zich volledig op meubelen te richten gemaakt van gerecycled teakhout. De grote voorraad zorgt ervoor dat een snelle levering mogelijk is en u zelf uw meubel kunt uitkiezen.

Jarenlang zijn veel klanten naar de oude boerderij gekomen om een mooie antieke kast of unieke tafel uit te zoeken, tegenwoordig is onze locatie 500 meter verder op het industrieterrein met een ruim assortiment.

Souren Meubels: Het beginSouren Furniture

“Quality indoor & outdoor furniture”Souren Furniture

Souren Meubels is de afgelopen jaren gegroeid en de landen waaraan geleverd wordt ook! De afgelopen jaren heeft Souren Meubels bestellingen uit heel Europa mogen ontvangen en zelfs ver daarbuiten.

Nederland, België, Luxemburg en Duitsland tot 300 kilometer wordt door eigen bezorgservice én inclusief montage geleverd. Voor de gebieden die buiten ons eigen bezorggebied vallen, zijn er contacten met onze vaste transporteurs die zorgen dat uw meubels onbeschadigd en op de plaats van bestemming aankomen.

Met het oog op ons officiële 40 jarig bestaan in 2020 en onze vaste internationale klantenkring is daarom besloten om naast Souren Meubels, buiten Nederland ook als Souren Furniture verder te gaan.

Waarom Souren Furniture?

  • Kwaliteits meubelen gemaakt van gerecycled teakhout voor binnen en buitengebruik
  • Dé teakhouten tafel specialist, tafels voor binnen en buiten, in alle soorten en afmetingen, direct uit voorraad leverbaar 
  • Eigen bezorgservice inclusief montage*. (*Nederland, België, Luxemburg + gedeelte Duitsland)
  • Betaal bij aflevering m.b.v. pin
  • Familiebedrijf sinds 1980
  • Leveringen door heel Europa

“I bought a round teak table. The first time I've bought anything that big online. All my questions were answered promptly (and, as it turned out, accurately). The table was shipped to Ireland and arrived on the day they said. It looks lovely. If I need to buy furniture in the future I'll certainly check what Souren Meubles have to offer before looking elsewhere.” 

- Michelle -

“Vorige week woensdag vanuit Essen, België, even naar Souren Meubels in Nuth gereden. Hartelijke ontvangst gekregen, de kast die we op het oog hadden was perfect. Bij een koffietje werd de koop gesloten en reeds op maandag, 09h00 uur kwamen ze leveren. Maandag om 09h05 stond de vrachtwagen voor de deur. Nog geen half uur later stond de kast in once living. Toffe ontvangst, toffe mensen en prima service.” 

- Patrick -

“Van Finland tot Gran Canaria”Horeca en projecten

Ook voor de grotere projecten kunt u bij Souren Furniture terecht. De afgelopen jaren zijn mede met behulp van ons, horecagelegenheden en projecten ingericht. Massieve houten meubels met een rustieke en authentieke sfeer zorgen voor gezelligheid, voor zowel binnen al buitengebruik.

Hoogtepunten zijn onder andere meubels voor twee cruiseschepen in Finland en Gran Canaria, een complete inrichting voor een restaurant op de de Bahamas tot zelfs de inrichting van een lodge in Namibië, Afrika.

Gaat u een nieuw restaurant openen en heeft u voor uw interieur of terras op korte termijn tafels en stoelen nodig? Informeer vrijblijvend eens naar de mogelijkheden en vraag een op maat gemaakte offerte aan of kom een keertje langs. Wij kunnen u tevens al kosteloos een catalogus opsturen.

“The furniture is great, very happy with it! We would make easily the same - one day - trip to Holland for your teak furniture!. We like you were are professional and always kept your words, that is very important for us… Trust!“

Joe Peña's Cantina y Bar, Ljubljana, Slovenia -

“Uit liefde voor het traditionele ambacht”Indonesië

De roots van de familie Souren liggen oorspronkelijk bij antiek en op maat gemaakte massieve eiken meubelen. Persoonlijk contact, weten waar de meubels vandaan komen én belangrijk, voor wie worden ze gemaakt. In Indonesië voelen wij ons daarom als een vis in het water.

Marijn en Madelon kiezen zorgvuldig het assortiment en gaan geregeld naar Indonesië om zelf het mooiste hout en unieke items te selecteren. Echte antieke teak tafels, boomstamtafels in de meest uiteenlopende vormen, wijnrekken gemaakt van oude boten, eenmalige stationsbanken en elke reis nog veel meer.

Gerecycled teakhout

“Een uniek meubel van gerecycled teakhout maakt echt het verschil in iedere leefomgeving” - Madelon -

Geliefd zijn onze meubels en vooral tafels gemaakt van het oude doorleefde teakhout. Dit mooie gerecyclede hout wordt hergebruikt en worden de meest sfeervolle meubels van gemaakt. Kleine oneffenheden horen hierbij en geven het meubel extra sfeer en een authentiek karakter.

Waar komt al dat gerecyclede hout vandaan? Alleen Centraal-Java (Jawa Tengah) heeft al +/- 30.000.000 inwoners. Op het hele eiland Java wonen meer dan 110.000.000 mensen. Houten huizen en gebouwen worden zorgvuldig uit elkaar gehaald om er vervolgens nieuwe huizen te bouwen naar de huidige maatstaven.

Het gerecyclede teakhout wordt daarna ontdaan van oude spijkers, schroeven, scharnieren en verfresten, oude gaten worden met reststukken op ambachtelijke wijze gevuld en hiervan worden de mooiste tafels, kasten, dressoirs en banken gemaakt. Zelfs van de laatste en kleinste reststukken worden nog krukjes en kleine accessoires zoals broodplanken en lampen gemaakt.

“40 jaar ervaring” Vakmanschap

Toen Marijn klein was zag hij zijn opa vroeger al in de werkplaats op de draaibank poten draaien en kasten opknappen. Vroeger was het antiek, later eiken meubels mede in eigen productie. De combinatie van meubels gemaakt van oud gerecycled hout is hem daarom op het lijf geschreven.

Zijn er twijfels over een bepaald ontwerp of is er extra inzicht nodig? Toine staat altijd klaar en weet met meer dan 40 jaar ervaring altijd een passende oplossing te vinden!

Vakmanschap

Toine & Marijn

Eigen ontwerp

Regelmatig gaan Marijn en Madelon naar Indonesië voor nieuwe unieke items en om nieuwe designs te bespreken. Enkele modellen die wij in samenwerking met onze vaste toeleveranciers hebben ontworpen en volledig zijn aangepast naar onze wensen en die van onze klanten, zijn onder andere de outdoor kloostertafel, de ronde tuintafel met kruispoot en bijvoorbeeld ook de stationsstoel.

Aangezien wij door heel Europa leveren, van de koude Alpen tot aan de warme eilanden zoals Mallorca, Ibiza en Gran Canaria, stellen wij hoge eisen aan het ontwerp en zeer zeker ook de gebruikte materialen.

Heeft u een eigen ontwerp? Teak maatwerk is mogelijk maar tegen meerprijs en heeft +/- 4-5 maanden levertijd.

Grote voorraad

“Bestel online en wij verzorgen de rest” - Souren Furniture -

Als u een keertje langskomt kunt u zelf uw kast of tafel uitzoeken. Wij hebben +/- 500 tafels op voorraad, waaronder veel strakke en doorleefde teak tafels, +/- 50 kloostertafels, tuintafels in alle afmetingen en unieke boomstamtafels. Bijpassende kasten zijn ook uit voorraad leverbaar van 100cm t/m 240cm. Tevens bijbehorende tv-meubels, dressoirs en ga zo maar door. 

Of bestel online, wij leveren en zetten het meubel bij u op de plaats en betaal bij aflevering.

Meer informatie nodig? Kom langs in Nuth, Zuid-Limburg. De verse koffie staat voor u klaar.

Groetjes uit Nuth,

Familie Souren

Contact
Thermiekstraat 27
6361HB - Nuth
+31455491317

3 generaties bij elkaar: Marijn & Madelon & Lana + Toine & Riet

Fam. Sourenkoffie staat klaar

Catalogus aanvragen