Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Verschillende afwerkingen: Rustiek of Glad

Verschillende afwerkingen: Rustiek of Glad

Hout is een natuurproduct

Wij hebben een zeer grote voorraad en er is veel keus. Hout is een natuurproduct, er kunnen altijd verschillen zijn ook al is het dezelfde afwerking en dezelfde houtsoort. Op deze pagina meer informatie over de verschillende afwerkingen. Wij werken tegenwoordig voornamelijk met de rustieke en de gladde afwerking.

De rustieke afwerking van teakhout: Dingklik / Rustiek / Oud hout

De benaming zegt het al, het is oud gerecycled teakhout dat wordt hergebruikt om zeer mooie rustieke teak meubelen van te maken. Het gerecyclede teak stamt vaak af van oude gebouwen en oude houten huizen die worden afgebroken. Naast de extra sfeer die dit oude doorleefde teak aan een nieuw meubel geeft, is het natuurlijk ook geweldig dat het hout wordt hergebruikt.

Kenmerken: De rustieke, oud hout afwerking is zoals de naam het al zegt iets grover en heeft iets meer structuur ten opzichte van de gladde afwerking. Daarnaast is deze afwerking ietsje donkerder.

Rustiek:

rustiek, oud teakhout rustiek, oud teakhout


De gladde afwerking van teakhout: Smooth / Lesung / Strak

Duidelijker kan het niet zijn. Het is onbehandeld teakhout met een egale afwerking. Hierdoor blijft de natuurlijke uitstraling van het hout mooi zichtbaar. Blank teak kan zowel van toepassing zijn voor plantage teak of oud gerecycled teakhout. Het grote voordeel van teak is de eenvoud in het onderhoud. Teak is zeer vettig en daardaar ook minder gevoelig dan andere houtsoorten voor watervlekken etc. Daarom kunnen de meubels ook gewoon naturel gebruikt worden.

Kenmerken: De gladde afwerking is ook gerecycled teakhout, alleen dan is deze helemaal glad geschaafd en geschuurd. Het hout is daarom iets lichter ten opzichte van de rustieke uitvoering.

Glad:

Strakke, gladde afwerking Strakke, gladde afwerking


Mix & Match

Het is niet zo dat als u bijvoorbeeld een rustieke tafel uitkiest de stoelen dan persé ook rustiek moeten zijn. Of bijvoorbeeld een rustieke kast met een tafel die glad is afgewerkt. Beide afwerkingen worden veelal met elkaar gecombineerd.

Meer informatie nodig over één van onze producten?

Kom vrijblijvend langs of vraag meer informatie aan per telefoon of e-mail.

Overige afwerkingen:

Geborsteld teak: Old Brushed / Kasar

Soms mogen de meubelen nét iets robuuster of ruiger ogen. Een erg mooie afwerking is dan geborsteld teak. Soms ook wel kasar genoemd. Het hout wordt dan bewerkt met staalborstels, dit kan zowel met de hand of semi-machinaal. Door deze behandeling worden de wat zachtere delen van het hout eruit geborsteld, waardoor het hout een mooie ruige uitstraling krijgt. Een behandeling die hierop lijkt is glasstralen of zandstralen. Doordat teak een vettige houtsoort is, komt de olie die van nature in het hout zit, door de wrijving naar buiten. Het lijkt dan ook vaak of er een waslaag of iets anders opzit, maar dit is puur natuur.

Kort filmpje met de verschillende modellen naast elkaar:

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.