Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Tuinstijl: De Aziatische tuin

Tuinstijl: De Aziatische tuin

De laatste jaren zien we steeds vaker de Aziatische stijl in de tuin terugkomen. Dit is niet heel gek omdat we ook allemaal veel vaker reizen naar het Aziatische continent. Zo zijn er populaire bestemmingen zoals Thailand, Vietnam en Bali in Indonesië. Allemaal landen waar we ook prachtige Aziatische tuinen zien. Een Aziatische tuin heeft, ondanks de verschillende landen, een aantal overeenkomstige elementen die we graag met je delen.

De oorsprong van de Aziatische tuin

De Japanners waren een van de eerste die veel aandacht schonken aan de tuin. Niet alleen parken maar ook privé tuinen werden belangrijk. Gaandeweg werd dit ook van belang in Thailand, Vietnam en Indonesië. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar Balinese tuinen dan zien we dat men dit soort tuinen creëert bij familiehuizen maar ook bij tempels. De tempel is immers een van de belangrijkste plekken op het eiland van Bali.

De indeling van een Aziatische tuin

Wil jij graag de tuin in Nederland een Aziatische vibe geven? Ondanks ons klimaat kan dat toch! In Azië gebruikt men de tuin ook als leefruimte en zo moeten we deze dan ook beschouwen. Een belangrijk onderdeel van een Aziatische tuin is water. Een element met water, een vijver of bijvoorbeeld een wellness gedeelte. Buitendouches, zwembaden maar ook een buitenbad is een terugkomend element in een Aziatische tuin. Daarnaast is ontspannen ook belangrijk in de Aziatische tuin. Dit passen we bijvoorbeeld toe door gebruik te maken van loungehoeken, ligbedden, loungebanken om heerlijk te ontspannen. Omdat men veel buiten leeft wordt er ook wel eens buiten gekookt. Een buitenkeuken mag dan niet ontbreken!

Must haves in een Mediterrane tuin

Wat mag er echt niet ontbreken in een Aziatische tuin? Hoe creëer je die Aziatische sfeer in jouw eigen tuin in Nederland? De volgende tip gaan jouw tuin geheel in de Aziatische sferen brengen.

  • Maak gebruik van een water element
  • Zorg voor een plek waar ontspannen kan worden zoals een loungehoek, ligbedden etc.
  • Maak gebruik van Aziatische beelden in de tuin.
  • Gebruik bamboe als plant maar ook als materiaal voor bouwwerken.
  • Tuinmeubelen gemaakt van hout zien we ook vaak terugkomen in Aziatische tuinen.
  • Beplanting mag kleurrijk zijn in de vorm van bloemen, maar zorg ook voor veel groen!

Het onderhoud van een Aziatische tuin

Een Japanse tuin vraagt veel meer onderhoud dan bijvoorbeeld een Balinese tuin. De Balinese tuin mag wilder, groener en spontaner dan de Japanse. Toch kan het groen niet alle kanten opgroeien en zal het beheersbaar moeten blijven. Ook water elementen zullen vaker onderhouden moeten worden.

Tuinmeubelen voor een Aziatische tuin

Natuurlijke materialen zijn een must in een Aziatische tuin. Daarom staan onze teak houten tuinmeubelen erg goed in de op Azië geïnspireerde tuin. Teak houten loungebanken, tuinbanken en tuintafels geven de tuin meer comfort én sfeer. Denk bijvoorbeeld aan de teak stationsbank, gemaakt in Indonesië.

Madelon Souren van Ophuizen
Catalogus aanvragen