>> Vakantiesluiting: 28-7-2024 t/m 15-8-2024 <<

Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Indonesische meubels

Indonesische meubels

Oud gerecycled teakhout | Kwaliteitscontrole

Regelmatig komt bij Souren Furniture een container met de mooiste teakhouten meubelen uit Indonesië aan. Om u een korte indruk te geven van dit mooie land en onze werkzaamheden. Hieronder enkele afbeeldingen met tekst en uitleg.

Oud gerecycled teakhout

Zoals al vaker aangeven is merendeel van onze meubelen gemaakt van oud teakhout. Dit oude teakhout komt veelal uit oude huizen en gebouwen. Oude balken worden doormidden gezaagd en oude vloerplanken bij elkaar gezocht om de mooiste tafelbladen van te maken. Deze manier van werken heeft twee grote voordelen, de oude bewoner heeft een mooi startkapitaal om zijn nieuwe (stenen) huis te herbouwen én dit mooie doorleefde hout krijgt een tweede leven in de vorm van de mooiste meubelstukken, tafels - kasten en nog veel.. Tevens zorgt deze locale productie voor werkgelegenheid.
souren furniture recycling wood

Kwaliteitscontrole: meubels uit Indonesie

Zéér belangrijk vinden wij de kwaliteitscontrole op al onze meubels uit Indonesië. Het is van belang dat op élk meubel - voordat het van Indonesië naar Nederland getransporteerd wordt - een strenge kwaliteitscontrole wordt toegepast. Hieronder een afbeelding van een kast die alleen nog moet worden afgewerkt. Zoals te zien is op de afbeelding, is het hout bij de deur niet goed uitgekozen, er zit te veel kleur verschil in. Het paneel in de deur wordt daarom opnieuw gemaakt. Hierna volgt dezelfde procedure en na akkoord mag de kast worden afgewerkt en nog één keer moet deze worden goedgekeurd alvorens de kast wordt ingepakt en klaar wordt gemaakt voor transport!

kwaliteitscontrole teak

Nieuw model tafel, nieuwe collectie samenstellen

Als er een nieuw model of nieuwe serie meubels ontworpen wordt, is het van belang om zélf daar te zijn om de puntjes op de i te zetten. De afgelopen periode is er veel vraag geweest naar tafels met een dikker blad, dikkere poten en robuuste afwerking. Speciaal om aan die vraag te voldoen hebben we een nieuw model ontwikkeld. Het is echter zo dat het niet zo eenvoudig is om gewoon een dikker blad en dikkere poten te maken. Er komen tijdens de ontwikkelingsfase en productieproces altijd nog kleine obstakels naar boven. Niet alleen voor een nieuw model tafel, maar ook om de bestaande processen in de gaten te houden is het van belang om verschillende keren per jaar naar Indonesië te gaan om alles te controleren en te bespreken. Tevens biedt dit de gelegenheid om nieuwe leuke items uit te zoeken met het oog op de nieuwe collectie en catalogus!

Indonesische meubelen te koop

Meubels uit Indonesië

Regelmatig gaan wij naar Indonesië om nieuwe producten in te kopen en ook voor kwaliteitscontrole. Ons wederkerende bezoek heeft zeker weer zijn vruchten afgeworpen! De productie van de tuinmeubelen is volop in gang, daarnaast hebben wij deze ook het gehele jaar op voorraad. Zodra de zon doorkomt in maart kunt u zeker bij ons terecht, het gehele assortiment is uit voorraad leverbaar. Naast de tuinmeubelen, is het assortiment met de doorleefde uitstraling - dingklik- uitgebreid met 3 zeer mooie kasten. Zo is er voor elk interieur een geschikte oplossing als u opzoek bent naar een kast met een authentieke uitstraling.

Complete sets

Zo nu en dan krijgen wij de vraag welke afwerking tafel en kast bij elkaar passen. Om u beter van dienst te zijn hebben wij onze meest geliefde meubels als set gefotografeerd. Zo kunt u op de volgende pagina - complete sets - beter zien wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk kunt u ook zelf een andere afmeting tafel met kast uitzoeken! Als u opzoek bent naar een tuintafel met tuinstoelen of tuinbank, deze staan op de volgende pagina: Teak tuinsets

Gerecycled teakhout

Zowel de doorleefde - dingklik - meubelen als de strakke - lesung - meubelen worden gemaakt van de oude karakteristieke planken. De doorleefde planken worden gecontroleerd en afhankelijk van het meubelstuk dat gemaakt moet worden bij elkaar uitgezocht. Het verschil in dingklik en lesung is de afwerking. De lesung meubels worden helemaal egaal geschaafd en glad geschuurd. Bij de dingklik meubels wordt het hout zo verwerkt dat het karakter van de oude planken nog zichtbaar blijft. Kom vrijblijvend een keertje langs in Nuth om zelf de mogelijkheden te bekijken! 

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.

Catalogus aanvragen