Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Afmetingen tafel voor 6-8 personen

Afmetingen tafel voor 6-8 personen

De zes tot acht persoonstafels zijn de al iets grotere tafels. Vaak worden deze tafels in de tuin gebruikt, in de grotere woonkeukens of eetkamers. De ideale tafel om aan te eten maar tegelijkertijd ook aan te werken. Ruimte zat! Wat zijn de minimale afmetingen van een zespersoons tafel om ook met acht personen aan te zitten?

#1 Rechthoekige tafel voor zes tot acht personen

Het meest gekozen model is de rechthoekige tafel. De minimale afmeting van zo’n tafel om met maximaal acht personen te kunnen zitten is 180x90cm. Hierdoor kunnen er drie personen aan beide zijdes zitten en twee personen op de kop van de tafel. Ben je toch met zes personen? Dan haal je de stoelen op de kop gewoon weg. We hebben verschillende tafels in ons assortiment met een afmeting van 180x90cm zoals de teak tafel, teak tafel oud hout en een kloostertafel.

#2 Boomstamtafel voor zes tot acht personen

Ben je op zoek naar iets bijzonders? De boomstamtafel is een tafel die gezien mag worden! De Suar boomstamtafel is organisch van vorm en biedt ruimte voor zes tot acht personen. Het robuuste onderstel zorgt voor een bijzonder effect in de ruimte.

#3 De vierkante tafel voor 6 tot 8 personen

Wanneer je met zes tot acht personen rondom een vierkante tafel wilt zitten heb je bepaalde afmetingen nodig. De minimale afmetingen van een vierkante tafel voor 6 tot 8 personen is 140x140cm tot 160x160cm.

#4 De ovaalvormige tafel voor zes tot acht personen

Ook een ovaalvorm is mooi om als tafel te gebruiken. Ovaal is een vorm die vanaf zes personen goed te gebruiken is en voor acht personen ruim zit. Een ovale tafel van 240 x 120 cm is een ideaal formaat voor zes tot acht personen. Niet alleen heeft een ovale tafel een mooie vorm, het zit ook aangenaam omdat er geen hoeken aan de tafel zitten.

Afwerkingen van zespersoons tafels

Wil je graag een gladde of juist een robuuste afwerking? In onze webshop zijn er twee verschillende soorten afwerkingen voor teak houten tafels te vinden. We bieden de keuze tussen een gladde en een rustieke afwerking. De gladde afwerking adviseren wij voor in moderne en natuurlijke interieurs. De rustieke afwerking van onze tafels is erg mooi voor in een landelijk of industrieel interieur.

Stoelen voor aan een zes tot achtpersoons tafel

Welke stoelen kies je voor aan een tafel voor zes tot acht personen? Vraag jezelf eens af of je het liefst in een stoel met of zonder armleuningen zit. Aan tafels voor zes tot acht personen is ruimte voor beide. Stoelen met armleuningen nemen meer plek in beslag dan stoelen zonder armleuningen. Het is ook erg leuk om te combineren met stoelen. Door te mixen ontstaat er een speels effect! De teak stoel Mariotto met of zonder kruis is een mooie teakhouten stoel met een traditionele look.

Tuintafel voor 6 tot 8 personen in de tuin

Naast mooie teak houten tafels voor binnen hebben we ook een tuin assortiment. De teak tuintafel van 180x90cm biedt meer dan voldoende ruimte voor acht personen. De ideale tafel om in de tuin aan te dineren en te genieten van het mooie weer.

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.