>> Vakantiesluiting: 28-7-2024 t/m 15-8-2024 <<

Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Afmetingen tafel voor 3 personen

Afmetingen tafel voor 3 personen

Voordat je een tafel koopt weet je al vaak met hoeveel personen je graag eraan wilt kunnen zitten. Maar wat zijn nou de minimale afmetingen voor een tafel in combinatie met het aantal personen? Stel je wilt graag met 3 personen aan een tafel zitten, welke afmetingen moet deze dan minimaal hebben? Dat leggen wij je graag uit. Er zijn verschillende factoren die bepalen welke afmeting de tafel moet hebben.

#1 Vierkante tafel voor drie personen

Wanneer je graag met drie personen aan een vierkante tafel wilt zitten dan is dit al mogelijk aan een tafel van 80x80 cm. Maar wil je graag iets ruimer zitten dan raden we zeker de 90x90cm teak tafel aan. Dankzij de vier zijdes en de ruime opzet zit je zelfs met vier personen gemakkelijk aan deze fraaie tafel.

#2 Ronde tafel voor drie personen

Ronde tafels zijn sfeervol én geven het gevoel dat iedereen gelijkwaardig is aan de tafel. Niemand zit immers aan het einde van de tafel op de hoek. Een ronde tafel van bijvoorbeeld 100cm rond is ideaal om met drie personen aan te zitten. Onze teak tafel 100cm is verkrijgbaar in strakke versie, glad afgewerkt hout en in rustieke versie, oud teak hout.

#3 De bartafel voor drie personen

Een bartafel is ideaal voor in horecagelegenheden maar ook voor thuis. Wij raden aan te kiezen voor een bartafel van 80x80cm voor twee personen. Dankzij de vier zijdes kan er ook met 3 of 4 personen aan een bartafel gezeten worden. Zeker wanneer je de tafel gebruikt om een drankje te nuttigen dan is dit ruim genoeg. Zorg wel altijd voor voldoende ruimte rondom een tafel!

Afwerkingen van driepersoons tafels

Bij Souren Furniture vind je twee verschillende soorten afwerkingen voor binnen tafels. Je hebt de keuze tussen een gladde afwerking en een rustieke afwerking. De gladde afwerking staat erg mooi in moderne interieurs terwijl de rustieke afwerking van onze tafels ideaal is voor in bijvoorbeeld een landelijk interieur.

Stoelen voor aan een driepersoonstafel

Welke stoelen kies je voor aan een tafel voor drie personen? Zit je het liefst in een stoel met of zonder armleuningen? Bij een 90x90cm tafel met 4 poten op de hoeken passen zowel stoelen met als zonder armleuning tussen de poten van de tafel. Onze 90x90cm oud hout teak tafel is dus zowel geschikt voor stoelen met armleuningen als zonder. Dankzij de ruimere opzet passen de armleuningen er netjes onder en zit je heerlijk comfortabel.

Tuintafel voor 3 personen in de tuin

Tenslotte hebben wij ook prachtige tuintafels gemaakt van teak hout voor drie personen. Een tuintafel van 90x90cm zit ruim voor drie personen en daarnaast biedt de deze tuintafel ook genoeg ruimte voor stoelen met armleuningen. Onze ronde teak hout tafels zijn ook te gebruiken in de tuin zoals bijvoorbeeld de teak hout tafel 100cm rond.

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.

Catalogus aanvragen