Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Afmetingen tafel voor 4-6 personen

Afmetingen tafel voor 4-6 personen

Meer informatie nodig over een tuintafel of eettafel die geschikt is voor 4 tot 6 personen? Dit is een veel gevraagd formaat, omdat ze voldoende ruimte bieden voor een geheel gezin én nog wat bezoek. Met vier personen zit je heel ruim en met zes personen zit je ook nog steeds comfortabel. Wat zijn de minimale afmetingen van een tafel voor 4 tot 6 personen? Dat vertellen wij je graag!

#1 Rechthoekige tafel voor vier tot zes personen

De meest gekozen tafels zijn rechthoekig omdat ze vaak goed in de ruimte passen. De minimale afmeting van een rechthoekige tafel voor 4 tot 6 personen is 160x90cm. Hierbij is er plaats voor twee personen aan beide zijdes en aan elke kopse kant nog één persoon. Wanneer je maar met vier personen bent hoeft er aan de kop van de tafel bijvoorbeeld geen stoel te staan en heb je meer ruimte rondom.

#2 Ronde tafel voor vier tot zes personen

Ronde tafels zijn steeds geliefder in de moderne interieurs. Niet heel gek want het zit ontzettend gezellig aan een ronde tafel. Je kan iedereen zien en aankijken, niemand zit op het vervelende hoekje van een lange tafel. De minimale doorsnede van een ronde tafel voor 4 tot 6 personen is 130 tot 140 cm. Dit biedt voldoende ruimte om comfortabel te zitten. Let wel op dat je dan nog rekening ermee houdt dat rondom de tafel voldoende loopruimte overblijft om te lopen.

#3 De vierkante tafel voor 4 tot 6 personen

De vierkant tafel is een vaak een kleinere tafel die we vaak in keukens zien staan. Maar wanneer je met vier tot zes personen rondom een vierkante tafel wilt zitten wordt deze al een stuk groter. De minimale afmetingen van een vierkante tafel voor 4 tot 6 personen is 100x100cm tot 140x140cm.

#4 De ovaalvormige tafel voor vier tot zes personen

Ook een ovaalvorm is mooi om als tafel te gebruiken. Ovaal is een vorm die vanaf zes personen goed te gebruiken is. Een ovale tafel van 240 x 120 cm is dan een handig formaat en zit zeer ruim met zes personen.

Afwerkingen van vierpersoons tafels

In onze webshop vind je twee verschillende soorten afwerkingen voor teak houten tafels. Zo is er de keuze tussen een gladde afwerking en een rustieke afwerking. De gladde afwerking adviseren wij vaak voor in moderne interieurs terwijl de rustieke afwerking van onze tafels ideaal is voor in bijvoorbeeld een landelijk of industrieel interieur.

Stoelen voor aan een vierpersoons tafel

Welke stoelen kies je voor aan een tafel voor vier personen? Ten eerste is de vraag: Zit je het liefst in een stoel met of zonder armleuningen? Aan de vier tot zespersoons tafels is ruimte voor beide. Stoelen met armleuningen nemen meer plek in beslag dan stoelen zonder armleuningen. Je kan natuurlijk ook variëren en beide met elkaar combineren. De teak stoel Lies is modern, strak afgewerkt en ideaal voor in een modern interieur. Wil je liever een model met armleuningen? Kijk dan eens naar onze teak stoel Mariotto met armleuningen.

Tuintafel voor 4 tot 6 personen in de tuin

Ben je op zoek naar een tuintafel voor vier tot zes personen? We hebben veel tuintafels in ons assortiment zoals bijvoorbeeld de teak tuintafel 160x90cm die perfect is voor maximaal zes personen. Onze tuintafels zijn oerdegelijk, stabiel en perfect te combineren met onze tuinstoelen.

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.