Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Afmetingen tafel voor 10-12 personen

Afmetingen tafel voor 10-12 personen

De afmetingen van een tafel voor 10-12 personen Een indrukwekkend formaat tafel is een 10 tot 12 persoons tafel. Wanneer je bijvoorbeeld een grote eetkeuken, eetkamer of woonkamer hebt is zo’n prachtige tafel van groot formaat echt een statement in de ruimte. Daarnaast past een grote teak houten tafel ook perfect in de tuin op het terras. Vraag jij je af wat de minimale afmetingen moeten zijn van een 10-12 persoons tafel? Dat leggen wij je graag uit aan de hand van de verschillende vormen tafels.

#1 Rechthoekige tafel voor 10-12 personen

Het rechthoekige model tafel is de meest gekozen vorm voor een tafel. De minimale afmetingen van een rechthoekige tafel voor 10-12 personen is 260x100cm. Hierbij kunnen er vier personen aan elke zijde zitten en op elke kop nog iemand. Wil je met max. 10 personen aan een tafel zitten? Dan heb je ook voldoende aan 240x100cm. Een mooie rechthoekige tafel voor 10-12 personen uit ons assortiment is bijvoorbeeld de teak tafel gemaakt van oud hout.

#2 Boomstamtafel voor 10 - 12 personen

Ben je op zoek naar iets unieks? Een boomstamtafel is een tafel die echt een blikvanger in de ruimte is. Met het stabiele en stevige onderstel haal je echt een grootse tafel in huis. Onze stamboomtafel is ongeveer 300cm lang en heeft een blad van maar liefst 10 cm dik.

#3 De vierkante tafel voor 10 tot 12 personen

Een vierkante tafel voor 10 tot 12 personen wordt meestal niet gebruikt. Wel kan dit gecreëerd worden door meerdere kleinere vierkante tafels bij elkaar te schuiven. Zoals bijvoorbeeld onze vierkante tafel van 90x90cm. Met deze tafels kan er ook heel gemakkelijk een U-vorm gecreëerd worden wanneer je graag in het midden de ruimte vrijhoudt.

#4 De ovaalvormige tafel voor 10 - 12 personen

Een ovaalvorm is ideaal wanneer de groep groter wordt. Met een groep van 10 tot 12 personen raden wij aan een ovaalvormige tafel te nemen die minstens 300cm lang is.

Afwerkingen van onze grote tafels

De verschillende afwerkingen van onze tafels geven beide een unieke uitstraling. In onze webshop zijn er twee verschillende soorten afwerkingen voor teak houten tafels te vinden. We bieden de keuze tussen een gladde én een rustieke afwerking. De gladde afwerking adviseren wij meestal voor in moderne en natuurlijke interieurs. De rustieke afwerking van onze teak tafels is erg mooi voor in een landelijk, industrieel of botanisch interieur.

Stoelen voor een 10-12 persoons tafel

Welke stoelen kies je voor aan een grote tafel zoals voor tien tot twaalf personen? Zit je graag op een stoel met armleuningen of juist niet? Aan tafels voor 10 tot 12 personen is ruimte voor beide soort stoelen. Stoelen met armleuningen nemen namelijk meer plek in beslag dan stoelen zonder armleuningen. Wat we ook vaak zien is dat beide stoelen met elkaar gecombineerd worden. Zo heb je iets meer ruimte en een speels effect. De teak stoel Mariotto is een mooie teakhouten stoel met een gezellige uitstraling.

Tuintafel voor 10 tot 12 personen voor in de tuin

Wist je dat we ook mooie teak houten tafels voor buiten hebben? De kloostertafel van 260x100cm is bijvoorbeeld een mooie robuuste tafel voor binnen en buiten. Het is een ideale tafel om in de tuin te plaatsen en aan te dineren en te genieten van het mooie weer.

Souren Furniture