Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Houten tuinbanken: verschillende stijlen en soorten

Houten tuinbanken: verschillende stijlen en soorten

Een onmisbaar item in je tuin, hoe groot of klein deze ook is, is een houten tuinbank. Op een houten tuinbank geniet je van een kopje koffie in de ochtend, kijk je naar jouw spelende kinderen of drink je een wijntje met vrienden en familie. Het is een plek in de tuin waar je even tot rust komt. Tijdens een warme dag maar ook in de wat frissere maanden van het jaar zit je heerlijk met een warme trui of deken op een houten tuinbank.

Houten tuinbanken zijn er in verschillende formaten, stijlen en materialen. Maak kennis met onze verschillende stijlvolle en kwalitatieve teak houten tuinbanken!

De tuinbank zonder rugleuning

De houten tuinbank zonder rugleuning is een gemakkelijke bank om op te zitten. Zo wordt deze tuinbank vaak bij een tuintafel geplaatst, in een hoekje van de tuin waar je een mooi uitzicht hebt of tegen een wandje. Onze teak houten tuinbanken hebben een modern en strak uiterlijk en worden gemaakt van kwalitatief teakhout. Oersterke banken met een moderne uitstraling!

Wist je dat de tuinbank zonder rugleuning ook ideaal is voor gezinnen met kinderen? De kinderen klimmen er gemakkelijk op, zitten met z’n allen naast elkaar en hebben heerlijk de ruimte.

teak tuinbank zonder rugleuning

De parkbank Beaufort

De houten tuinbank Beaufort noemen we ook wel de parkbank. Een typisch houten tuinbankje die je ook vaak in parken terugziet. Het zijn bankjes met een actieve zit die nog eens extra sfeervol in de tuin staan wanneer je ze met kussens decoreert. Onze houten parkbanken zijn verkrijgbaar in diverse formaten en worden gemaakt van ons kwalitatief teakhout.

Het grootste voordeel van onze parkbank is dat de uitstraling past bij elke tuinstijl. Een moderne tuin, een landelijke tuin en zelfs een Engelse of Franse tuin is geschikt voor de houten parkbank. Een leuke plek in de tuin voor de parkbank is bijvoorbeeld ergens in een hoekje tussen de bloemen, op een plek waar je een mooi uitzicht hebt óf ergens in de tuin waar je bijvoorbeeld nog een beetje zon kan meepikken aan het einde van de dag of vroeg in de ochtend.

teak parkbank beaufort

De stationsbank met een sierlijke uitstraling

De houten stationsbanken zijn te herkennen aan de ronde armleuningen, prachtig houtwerk in de rugleuning en de twee voorste poten voorzien van sierlijke vormen. Het zijn tuinbanken met een opvallend karakter en een comfortabele zit. De stationsbank is zelfs ook verkrijgbaar als loungebank. Wij combineren de stationsbank vaak met de stationsstoel om een sfeervolle tuinset te creëren waar je met een aantal mensen geniet van de tuin.

Een tuinset met de stationsbank is ideaal voor op het terras in de tuin. Wil je graag alleen de stationsbank ergens in de tuin plaatsen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een terras achter in de tuin, een plek ergens tussen het groen of bijvoorbeeld waar je een leuk uitzicht hebt. Een mooie blik op het water? Een mooie groentetuin? Of een vergezicht? De ideale plek voor onze stationsbank!

teak stationsbank

De loungebank voor in de tuin

Een veel gekozen houten tuinbank is tegenwoordig de loungebank. Een loungebank is te herkennen aan een lagere en diepere zit. Hierdoor kan je heerlijk onderuit liggen op de bank. Op een loungebank geniet je heerlijk in je eentje maar ook samen met anderen. Maak onze houten loungebank nog comfortabeler met een aantal dikke kussens en een sfeervolle plaid. Onze loungebanken zijn verkrijgbaar in verschillende formaten zoals 120 cm, 160 cm, 200 cm en 230 cm breed.

Een loungebank is de perfecte bank voor bijvoorbeeld in een Ibiza tuin. De uitstraling van de houten tuinbank sluit naadloos aan op de Bohemian sfeer van Ibiza. Maar ook een moderne tuin of Mediterraanse tuin is een mooie stijl om te combineren met een loungebank uit onze collectie.

teak loungebank

Madelon Souren van Ophuizen