Teak ligbed of loungebank, lekker relaxen in de zon!

Nieuw en voor vast in ons assortiment zijn de mooie en luxe teakhouten ligbedden en diepe loungebanken. Daarnaast is er ook een zeer stevige en elegante deckchair bijgekomen.
Iedereen heeft een eigen voorkeur en alledrie de opties hebben voor- en nadelen. Hieronder worden de verschillen in het kort beschreven en zijn er diverse filmpjes van deze mooie tuinmeubelen!

Teak ligbed of teakhouten deckhair?

Topkwaliteit

Zeer belangrijk voor Souren Furniture. Wij leveren door vrijwel heel Europa en kunnen het ons niet veroorloven om geen tópkwaliteit te leveren. Onder onze afnemers zijn luxe vakantievilla's en de betere hotels en restaurants geen uitzondering. Qua kwaliteit is er eigenlijk geen verschil tussen beide modellen. Dezelfde eerste kwaliteit teakhout wordt gebruikt voor beide modellen en zijn de scharnieren ook van uitmuntende kwaliteit.

Ligstoel met een moderne of klassieke uitstraling?

Het teakhouten ligbed is qua uitstraling iets strakker en moderner dan de deckchair. De hoekige vorm van het ligbed komt goed tot zijn recht in een tuin met strakke lijnen. De deckchair daarentegen heeft ronde vormen en een klassiekere uitstraling. Het is dan ook een ware klassieker die goed past bij een traditionele of Engelse cottagetuin.

Opbergen tijdens de winter

De deckchair kan samengeklapt worden en lijkt in eerste instantie iets minder plaats in beslag te nemen. Het ligbed kan - mit het voorzichtig wordt gedaan - rustig op zijn kant worden gezet met de hoofdsteun naar beneden. Op deze manier is er eigenlijk geen verschil tussen beiden.

Een dutje doen of rustig een boek lezen

Het ligbed kan helemaal plat gezet worden en zoals de naam het al aangeeft, is het meer een bed. De hoofdsteun kan versteld worden zodat u ook rechtop kunt zitten. Er zit ook nog een leuke feature bij, een uitschuifbaar plankje dat naar beide zijden geschoven kan worden. Hier kan een boek, iPad of versnapering worden opgezet. De deckchair heeft ook verschillende standen van bijna recht tot ver naar achteren, maar kan niet helemaal horizontaal gezet worden. Ideaal om een boek te lezen of gewoon lekker te genieten van het landschap om u heen.

De teakhouten loungebank, Ibiza style

Zeker een trend die de afgelopen jaren naar Nederland is komen overwaaien, de tuinbank met extra diepe zitting: de loungebank. De Ibiza-stijl spreekt veel mensen aan zoals in de tuin met een gezellige en ongedwongen sfeer met bijvoorbeeld loungemeubels, kussens, kleden, een hangmat en mooie houten meubelen. Wij van Souren Furniture komen al vele jaren in het Indonesische Java en Bali en zijn al langer bekend met deze ambiance. Mede daarom hebben wij al bijna 20 jaar de stationsbanken in ons assortiment, eenmalige items en nu ook vaste modellen in diverse afmetingen én allemaal met een extra diepe zitting. Geef uw tuin ook deze heerlijke Ibiza of Bali sfeer met de mooie diepe loungebank van bijvoorbeeld 200cm of 230cm.

Gerecycled teakhout en zware kwaliteit

De teakhouten loungebanken zijn gemaakt van gerecycled teakhout en zeer robuust uitgevoerd. Dit moet ook want deze banken met een diepte van 80cm kunnen wel 4 personen bij de 200cm versie en 5 personen bij de 230cm van plaats voorzien. Lekker een dutje doen op zo een grote loungebank is dus zeker geen probleem!

teak lounge stationsbank