Teak tuinmeubelen

Massieve teakhouten tuinmeubelen

Naast teak meubelen voor binnen, hebben wij in de lente en de zomer ook een ruime voorraad teak tuinmeubelen. Wij hebben geen gigantische showroom, ondanks de beperkte ruimte, zorgen we dat we tóch de nodige meubels op voorraad hebben! Daarnaast komen zeer vaak nieuwe meubels binnen. Voor in de tuin hebben wij zeer mooie teakhouten tuinmeubelen, voornamelijk teak tuintafels, teak tuinstoelen en teak banken.

Duurzaam teakhout en een oerdegelijke constructie

De teak tuinmeubelen zijn allemaal voorzien van duurzaam teakhout en hebben een oerdegelijke constructie. Het hout is afkomstig van de door de Indonesische overheid aangelegde plantages of gemaakt van oud doorleefd teakhout. Hout is een natuurproduct, kleine haarscheurtjes zijn volkomen normaal bij teakhouten tuinmeubelen. Bij de constructie letten we erop dat het hout optimaal kan werken en het geen problemen kan opleveren in de toekomst!

Onderhoud teak tuinmeubelen

Teakhout heeft van nature een goud-bruine kleur. Indien teak buiten in de zon en regen staat, krijgt het in de loop der tijd een mooie grijze tint. Deze kan voorkomen worden door het te behandelen met olie, het wil niet zeggen dat het meubel daardoor langer meegaat. Indien u het meubel behandelt zal dit in de toekomst ook vaker herhaald moeten worden. Voor een natuurlijke uitstraling adviseren wij daarom reinigen met lauw water en zachte zeep!

Teak tuintafels:

teak tuintafel 180cm

Teak tuinstoelen:

teak tuinstoelen

Teak tuinbanken:

teak tuinbanken

Teak tuinmeubelen schoonmaken

Het kan zijn dat uw teak tuinmeubelen na verloop van tijd een schoonmaakbeurt nodig hebben. Voeg ongeveer een halve zak soda in een emmer warm water. Eventueel kunt u er ook nog groene zeep bijvoegen. Was het meubel met een zachte spons af en laat het goed intrekken. Na 5-10 minuten met evt. een schuurspons afvegen en daarna nog eens met water afspoelen. Mochten er toch nog vlekken inzitten kunt u deze eruit krijgen door het hout licht op te schuren met een fijne korrel schuurpapier. U zult zien dat uw teakhouten meubel er weer stralend uitziet! Deze methode wordt veelal ook gebruikt voor het schoonmaken van teakhouten bootdekken.

Er zijn ook verschillende middeltjes op de markt om dit resultaat te verkrijgen. Uiteindelijk bieden deze vaak hetzelfde resultaat. Enige verschil is dat u met deze methode het nodige geld kan besparen!

Maak een keuze uit de volgende opties voor meer tafels, stoelen en banken:

> Teak tuintafels
> Teak tuinstoelen
> Teak tuinbanken

U kunt bij ons ook complete tuinsets bestellen.