Meubelolie & Woodfix online bestellen

Hier vindt u informatie over meubelolie en woodfix. Daarnaast vindt u hier ook alle uitleg over het onderhoud van uw meubels en hoe u de olie of woodfix moet gebruiken. Indien u één van deze producten wenst aan te schaffen, kom dan langs of kijk onder aan de pagina hoe het via internet deze producten online kunt bestellen.

Wij verkopen teak meubels, zowel met een rustieke als strakke/ greeploze uitstraling. Elk type meubel heeft zijn eigen onderhoud nodig. Daarbij komt ook nog eens het verschil in leefstijl erbij kijken. Indien men een druk gezin heeft waarbij de kinderen nog wel eens wat willen knoeien of omstoten, en men bang is voor een vlekje etc., zullen de meubels anders onderhouden moeten worden t.o.v. een één persoons gezin.

Daarnaast heb je ook nog eens het verschil tussen een kast en een tafel. Op een kast zul je niet snel kringen of vlekken krijgen, alleen al omdat hier niet aan gegeten en gedronken wordt! Persoonlijk advies afhankelijk van leefstijl, type meubel en houtsoort is daarom het beste! Hieronder zijn 2 producten die wij verkopen en waar wij onder andere gebruik van maken. Binnenkort volgen er ook filmpjes met gedetailleerde uitleg!

Woodfix/ Teakfix

 

Woodfix zorgt voor een bijna kleurloze afsluiting. Woodfix is ideaal als u dezelfde kleur wilt behouden, maar toch een beschermlaag wenst. Wij hebben in het verleden met zeer veel verschillende oliën, lakken etc. geëxperimenteerd, maar deze zorgden allen voor een kleurverschil. Als hout vers gezaagd is, is het altijd lichter van kleur. Alle hout verkleurd namelijk in de loop der jaren. Woodfix geeft het hout dezelfde kleur alsof het hout al enkele jaren oud is.

Structuurolie/ Meubelolie

Het grote voordeel van olie ten opzichte van lak is dat het veel eenvoudiger in gebruik is. Indien men na een paar jaar enkele krasjes heeft, hoeft niet alles perfect geschuurd te worden. Alleen de plekken waar krassen en deregelijke zitten kunnen licht worden opgeschuurd en daarna weer worden behandeld met de olie. Dit kan dan met een doek worden ingewreven. Indien men bij een tafel toch het hele blad moet doen, kan dit ook gewoon met een doek. De structuur olie zorgt ook voor een natuurlijkere uitstraling. Zoals de naam al zegt, de structuur van het hout blijft beter zichtbaar waardoor het niet helemaal is afgesloten. Het krijgt geen plastic uitstraling hierdoor.

Meubelolie of woodfix online bestellen via MeubelProducten.nl

U kunt nu ook meubelolie of woodfix online bestellen. Dit kan niet via onze website maar een bedrijf wat daarin is gespecialiseerd. U besteld dan niet bij Souren Meubels, maar via MeubelProducten.nl. Naast de extra productinformatie kunt u hier ook meteen betalen m.b.v. IDeal en binnen een paar dagen komt uw pakketje met daarin woodfix of meubelolie bij u thuis.

Verwerkingsadvies woodfix - structuurolie - meubelolie

Woodfix of structuurolie is in principe voor elk meubel en elke houtsoort te gebruiken. Teak-, grenen- en kersenhout allemaal geen probleem. Wel is het zo dat elke houtsoort een andere kleur krijgt als het wordt behandeld. Daarom eerst op de achterkant van een lade of onderkant van een tafel uitproberen en kijken of dit de gewenste kleur is!

  • Eerst het meubel nakijken op eventueel kleine scheurtjes/ kieren/ oneffenheden. Eventueel schuren en stoppen met vloeibaar hout
  • Randen etc breken, even opschuren
  • Dan eerste laag woodfix/ structuurolie opbrengen met een kwast. Vooral niet te dik opbrengen en kwast goed uitwrijven. Overtollige wegvegen met een doek, wel eerst een paar minuten laten indrogen.
  • Laten drogen, minimaal 4-5 uur tot het hout weer volledig droog is. (let op, het mag niet onder de 5 graden zijn anders droogt het niet goed! Het mag ook weer niet té warm zijn, dus niet in de volle zon opbrengen)
  • Dan erg goed schuren. Dit is veel werk, maar wel erg belangrijk. Eventueel eerst met een korrel 80-120 (afhankelijk van schuurpapier) daarna met een fijnere korrel of schuursponsje.
  • Afstoffen en dan de 2de laag opbrengen. Deze keer zal het iets minder werk zijn dan de eerste keer, het hout zuigt namelijk niet meer zoveel op.
  • Na 2de laag met minder grof schuurpapier schuren of meteen met een schuursponsje.
  • Afhankelijk van het meubel en het gebruik een 3de laag opbrengen. Bij bijvoorbeeld een eetkamertafel kan het blad beter 3 keer gedaan worden, het onderstel heeft genoeg aan 2 lagen. De 3de laag is ook relatief het minste werk indien er tussen de lagen goed geschuurd is! Dit kan ook weer gewoon met een kwast, weer niet te dik opbrengen, en dan met een doek nawrijven.

Afhankelijk van het gebruik en de leefomstandigheden, 1 keer per jaar met een schuursponsje opschuren en een nieuwe laag opbrengen. Voor een tafelblad is dit misschien maar 15 minuten werk en je hebt dan een tafel die er weer als nieuw uitziet!


meubelproducten.nl
meubelproducten.nl

Kijk ook eens bij: