Doorleefde teak meubelen

Naast de tafels van oud teakhout met een doorleefde uitstraling, is hier nu ook bijpassende serie kasten, tv-meubels, dressoirs en stoelen bij te vinden. Doorleefde teak meubelen hebben allemaal dezelfde uitstraling genaamd: Dingklik

Dingklik

De Dingklik meubelen zijn gemaakt van oud en gerecyceld teakhout en hebben een zeer mooie doorleefde uitstraling. Elke tafel of kast heeft zijn eigen en unieke karakter en kan eenvoudig gecombineerd worden in elk interieur. In Indonesisch betekent Dingklik houten krukje, in eerste instantie werden van deze oude krukjes en banken de mooie doorleefde tafels gemaakt, vandaar de naam Dingklik voor deze serie!

Oud teakhout

Waar komt - behalve de krukjes - al dat oude hout vandaan? Alleen Centraal-Java (Jawa Tengah) heeft al +/- 30.000.000 inwoners. Op het hele eiland Java wonen meer dan 110.000.000 mensen! Houten huizen en panden worden afgebroken om er vervolgens stenen gebouwen neer te zetten. Denk hierbij aan oude balken die doormidden worden gezaagd voor de kloostertafels of oude deuren en vloerplanken voor salontafels en tv-meubels.

Er is momenteel geen inhoud met deze term geclassificeerd.