Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

Stoelen kopen: Waar moet ik op letten?

Stoelen kopen: Waar moet ik op letten?

Het kopen van stoelen kan soms moeilijker zijn dan het lijkt. Niet iedereen is even lang, niet elke tafel is even hoog, zoveel mensen zoveel wensen. Zoveel mensen zoveel keuzes en mogelijkheden. Het kopen van stoelen komt soms erg nauw met het kopen van een tafel. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u de tafel al heeft.

Lengte en hoogte van de stoelen

Stoelen hebben normaal gesproken een zithoogte van 46cm. Hier kan wel eens 1 of 2 centimeter inzitten maar 46cm is de normale hoogte. In principe zit hier ook iedereen goed op. Een tafel is tussen de 75cm en 80cm hoog, afhankelijk van de lengte van de persoon. Als u langer bent dan 190cm mag de tafel best een hoogte hebben van 79cm - 80cm. De zithoogte van de stoel is gewoon 46cm. Nu kan het zijn dat u een tafel heeft met een bladhoogte van 76cm. Ook al bent u langer dan 190cm, hier zit u toch gewoon goed aan.

Hoogte eettafel

Indien u iets minder lang bent, bijvoorbeeld 160cm en u heeft een tafel van 79-80cm hoog, zult u niet prettig zitten. Zonder te discrimineren, langere mensen kunnen wel met normale stoelen aan een lagere tafel zitten maar niet andersom. De meeste houten tafels hebben een rand onder het tafelblad, vaak is deze 7-8cm hoog. Het blad zelf is meestal 3cm dik. De tafelhoogte kunnen wij inkorten, wel moet er dan vantevoren worden gekeken of er aan de tafel stoelen met armleuning passen, als u deze tenminste al heeft of eventueel nog gaat aanschaffen. Voor een advies op maat kunt u het beste bij ons langskomen.

Onderhoud stoelen

  • Teak stoelen hoeven niet behandeld te worden. U krijgt minder snel last van vlekken omdat teak van nature al olie in het hout heeft. Indien er toch een vlekje inkomt gewoon eventjes licht opschuren. Indien u dit wenst te voorkomen dient u de stoelen ook te behandelen.
  • Houten stoelen die met een olie of lak zijn behandeld, kunnen gewoon met een vochtige doek worden onderhouden. Let wel op, afhankelijk van de olie of lak kan het hout verkleuren.

Kortom heeft u een tafel bij ons gezien en twijfelt u over de hoogte? Neem contact met ons op of kom langs. Indien u langskomt noteer vantevoren eerst de hoogte van uw huidige of toekomstige tafel en of stoelen. Zo kan er tenminste een correct advies gegeven worden.

Marijn Souren
Marijn Souren
Owner Souren Furniture

I grew up in a small place in the South of the Netherlands, called Nuth. My parents had their own store directly next to our house, a part of our house was also a showroom. Back then it was mainly antique furniture. My parents had to search for it during evenings and weekends and I often joined them in their search.