Groot aanbod van binnen - en buitenmeubelen
Souren Furniture since 1980
Eigen bezorgservice: 1-3 weken
Vakmanschap & gerecycled teakhout

De zomerse Ibiza tuin: inspiratie en ideeën

De zomerse Ibiza tuin: inspiratie en ideeën

Eén van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa is voor Nederlanders bijvoorbeeld Ibiza. Niet heel gek want het is een prachtig eiland waar je alles tot je beschikking hebt. Van prachtige stranden, natuur tot de meest luxe villa’s en inspirerende winkels. Dankzij deze mooie sferen op het Spaanse eiland zijn we allemaal fan geworden van de Ibiza stijl. Dit zien we niet alleen terug in Ibiza interieurs maar ook in de Ibiza tuin. Hoe breng je die Ibiza stijl terug in jouw tuin? Dat vertellen wij je graag!

De Ibiza tuin: hoe herken ik deze stijl?

Ten eerste is de Ibiza tuin te herkennen aan een ongedwongen sfeer. Het is een tuin om tot rust te komen, te genieten van het warme weer en te loungen. Het is een onderhoudsvriendelijke tuin waarin genieten voorop staat. Heerlijk wegdromen in een hangmat of op een diepe loungebank met veel tuinkussens! Naast het onderhoudsvriendelijke element is de Ibiza tuin ook onder te verdelen in 2 verschillende stijlen.

Ibiza tuin stijl #1: Frisse kleuren

Witte muren, witte meubelen, natuurlijke materialen en hier en daar een tintje blauw. Kortom, een serene uitstraling die helemaal aansluit op de sfeer van het strand en de zee op Ibiza.

Ibiza tuin stijl #2: Bohemian

Daarnaast is er ook de bohemian Ibiza stijl die lijkt op een hippie stijl. Een tuin vol kleurrijke elementen zoals kussentjes, poefs en vloerkleden. Maar ook boordevol beplanting, bloemen en ander groen.

De overeenkomst tussen deze twee Ibiza tuin stijlen is het thema strand. Dit is in elke stijl te voelen en doorgevoerd op een eigen manier. Daarnaast is loungen en zomers tafelen een must in een Ibiza tuin. Een vakantiegevoel in jouw eigen tuin! Dit bereik je door gebruik te maken van een ligbed, hangmat of mooie houten loungebank.

Creëer jouw eigen Ibiza tuin thuis

Met een aantal handige tips creëer je heel gemakkelijk een Ibiza tuin in jouw eigen tuin of op het balkon.

Tip #1: Het kleurenpalet

Voor welke stijl Ibiza tuin ga jij? De frisse stijl of de bohemian tuin? Zodra je deze keuze hebt gemaakt maak je ook gemakkelijker de keuze voor de kleuren in de tuin. Kies lichte kleuren zoals lichtgrijs, lichtblauw en wit voor de frisse Ibiza tuin. Óf ga voor opvallend geel en rood in een bohemian Ibiza tuin.

Tip #2: De inrichting met materialen

Ga je de tuin in zijn geheel aanpakken en materialen aanpassen? Kies dan als nieuwe materialen bijvoorbeeld riet, hout en grind als basis. Een schelpenzand pad is bijvoorbeeld een mooie link naar het strand thema. Daarnaast is een houten overkapping, rieten dak en rotan een must in een Ibiza stijl tuin.

Tip #3: Planten uit de mediterranen

Om de Ibiza stijl nog meer te versterken raden wij aan om te kiezen voor mediterraanse planten zoals cactussen, palmen, olijfbomen en citroenbomen. Dit zijn echte sfeermakers en staan in de zomer prachtig in jouw tuin. Let wel op dat je ze in de winter beschermt tegen de vorst. Dit soort planten staan ook prachtig op een balkon in een pot. Of wat dacht je van verticaal tuinieren tegen een wand aan? Sfeervol en ideaal voor kleinere tuinen en terrassen.

Tip #4: De aankleding

De decoratie in een Ibiza tuin is van groot belang. Want sla je de plank mis met de decoratie dan komt de stijl niet goed tot zijn recht. Denk aan theelichtjes, tuinkussens, poefs, vloerkleden, kaarsen en plaids voor een echte Ibiza stijl. Je kan er geen genoeg van hebben in een Ibiza stijl tuin. Laat de decoraties altijd mooi aansluiten op het kleurenpalet waarvoor je gekozen hebt bij tip 1. En kijk ook eens naar die coole shutters die wij recent hebben binnen gekregen!

Tip #5: De tuinmeubelen

Welke tuinmeubelen gebruik je in een Ibiza tuin? Het belangrijkste van tuinmeubelen in een Ibiza tuin is dat ze aansluiten op de stijl én comfortabel zijn. Van loungebanken om heerlijk op te ontspannen tot mooie tuinsets om met z’n allen aan te eten. Bij Souren Furniture vind je prachtige teakhouten meubels voor binnen en buiten die helemaal aansluiten op de Ibiza stijl.

Madelon Souren van Ophuizen